poniedziałek, 11 czerwca 2012

Naleśniki z farszem mięsno-pieczarkowym


Naleśniki z farszem mięsno- pieczarkowym,to sposób na szybki obiad.Przepis na naleśniki
już wcześniej podałam ale można go zastąpić np.tortillą.Jest to szybki i sycący posiłek.

Farsz :
400-500 g mięsa mielonego
200 g lub słoik pieczarek w zalewie solnej
1-2 ząbki czosnku
1 spora cebula 
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki natki pietruszki 
3-4 łyżki śmietany
sól,cukier,pieprz do smaku
1-2 łyżki oleju
starty żółty ser
ketchup
puszka kukurydzy
1-2 papryki

Cebulę i czosnek zeszklić na oleju,dodać starte na dużych oczkach pieczarki lub pieczarki
odsączone z zalewy solnej.Podsmażyć do odparowania wody,następnie dodać mięso
mielone i smażyć ok. 10-15 minut .Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę  
paprykę.Doprawić solą,cukrem i pieprzem.Dodać koncentrat pomidorowy i znowu
chwilkę podsmażyć.Następnie na sam koniec dodać śmietanę i natkę pietruszki,
wymieszać,zdjąć z ognia.Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać.Ułożyć na 
talerzu ,posypać startym serem i włożyć do mikrofalówki do momentu rozpuszczenia się
sera.Polać ketchupem i podawać.
Drugi sposób dla tych co nie mają mikrofalówki,to gotowe naleśniki włożyć do 
piekarnika i podpiec do momentu rozpuszczenia się sera.Polać ketchupem i podawać.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz