poniedziałek, 4 czerwca 2012

Bagietka z pieczarkami coś z kuchni kawalerskiej


Bagietka z pieczarkami ,to coś co może przydać się np. do piwa podczas oglądania meczu,
na wypad w plener lub po prostu jako szybka przekąska.Tak ,wiem ,że białe pieczywo nie 
jest zdrowe ale można zastąpić je pieczywem razowym a poza tym nie jada się codziennie
zapiekanek.

bagietka (ilość dowolna)
masełko
pieczarki np.w słoiku z zalewy solonej z Lidla
ketchup lub koncentrat pomidorowy
ser żółty (można kupić już potarty )
przyprawy np.bazylia,szczypiorek,itp.

Bagietki rozciąć posmarować masełkiem lub koncentratem pomidorowym,rozłożyć pokrojone 
i odsączone z zalewy pieczarki,posypać ziołami np. mieszanką do pizzy :bazylia,itp.Następnie
posypać startym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.Gdy ser się rozpuści a brzegi
bagietki lekko się zarumienią ,można podawać ciepłe z ketchupem,majonezem lub np.
z sosem czosnkowym.

Sos czosnkowy :5 łyżek majonezu,kubeczek jogurtu naturalnego,wyciśnięty czosnek (ilość
w/g upodobań )sól,pieprz,szczypta cukru.Całość wymieszać i schłodzić aby sos się 
przegryzł .Przyprawy dodawać w/g własnych gustów.Przechowywać w lodówce.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz