czwartek, 7 czerwca 2012

Kurczak w ziołach


Każdy ma swój przepis na kurczaka upieczonego w brytfannie,ale mam nadzieję,że 
pokusicie się na mój patent ,w każdym razie zachęcam.

kurczak umyty i oczyszczony
mieszanka przypraw :
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki słodkiej papryki ,mielonej
pół łyżeczki papryki ostrej lub mielonego chilli
pół łyżeczki tymianku
sól

Kurczaka natrzeć solą i posypać  górną część  mieszanką przypraw,lekko podpiec 
w brytfance pod przykryciem.Następnie obrócić kurczaka na drugą stronę i posypać 
resztą mieszanki przypraw,przykryć i podpiec ok.30-45 minut.Podawać z kartoflami 
surówką i np.z groszkiem i marchewką lub do chleba .

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz