Kupiłam w sklepie czerwoną porzeczkę i zrobiłam torcik . Lekko mdły krem z kaszy manny
świetnie gra z kwaśnymi owocami w galaretce . Bardzo smakował moim gościom i mojej
rodzince .
połowa biszkoptu na spód ( przepis na biszkopt na moim blogu )
1/ 2 szklanki cukru pudru
200 g miękkiego masła
1 l mleka
12 łyżek kaszy manny
1/ 2 szklanki cukru
1/ 2 kg czerwonej porzeczki
1 galaretka np. truskawkowa
250 ml gorącej wody
Ugotować kaszę mannę z cukrem i mlekiem , ostudzić . Następnie masło utrzeć z połową
szklanki cukru pudru i ucierając dodawać po łyżce ostudzonej kaszy manny . Otrzymany
krem wyłożyć na biszkopt w objemce , wyrównać powierzchnię . Wysypać umytą i
osączoną z wody czerwoną porzeczkę , zalać ostudzoną i tężejącą galaretkę całość
włożyć do lodówki .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz