poniedziałek, 15 lipca 2013

Kompot z rabarbaru i czerwonej porzeczki


Polecam dzisiaj kompot ze świeżych owoców . Jest lato , niektórzy mają już wakacje ,
bywają upały , to i pić się chce . Rabarbar i czerwona porzeczka są w sklepach do
kupienia a więc zróbmy naturalny kompot . Kompot bez żadnej chemii , konserwantów .

owoce czerwonej porzeczki
rabarbar
woda 
laska cynamonu
kilka goździków 
cukier
sok z połowy cytryny
ewentualnie świeża mięta 
spory garnek

Wszystkie umyte składniki lądują w sporym garnku z gotującą się wodą , wymieszać cukier
i zestawić z ognia aby z kompotu wyparowało jak najmniej a owoce się nie rozgotowały .
Otrzymamy pyszny aromatyczny kompot  do którego dla ochłody można dorzucić kilka
kostek lodu .

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz