poniedziałek, 15 kwietnia 2013

3 Bit


3 Bit , to ciasto bez pieczenia . Zanim się za niego zabrałam poszukałam trochę na blogach
i stworzyłam swój przepis . Dlaczego ? Ponieważ w niektórych przepisach , były słone
krakersy a takowych nie miałam w domu , w innej wersji do śmietany ktoś podczas
ubijania dodawał " Śnieżkę ", także dla mnie nie osiągalną itd. Moje ciasto jest pyszne
i polecam go nawet tym , którzy nie mają " ręki do pieczenia ".

1 puszka ugotowanego kajmaku
400 - 600 ml kremówki 30 %
Herbatniki
2 op.śmietan fix
2 łyżki cukru pudru
0 , 5 litra mleka
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
5 - 6 łyżek cukru do budyniu
1 op. cukru waniliowego
250 g miękkiego masła
50 g gorzkiej czekolady do posypania na wierzchu

Z budyniu w proszku , cukru i mleka przygotować budyń i ostudzić .

Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i ułożyć na dnie blachy herbatniki . Następnie na te
herbatniki wyłożyć ugotowany kajmak . Kajmak przykryć warstwą herbatników .
Następnie wyłożyć budyń utarty z masłem na puszysty krem , wyrównać . Położyć kolejną
warstwę herbatników i przykryć je ubitą śmietaną z dwiema łyżkami cukru i z dwoma
opakowaniami śmietan - fix . Na wierzch zetrzeć czekoladę na dużych oczkach , schłodzić
przez całą noc w lodówce aby ciastka zmiękły .

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz