wtorek, 18 grudnia 2012

Pierś kurczaka w sezamie


Pierś kurczaka , to bardzo szybkie danie obiadowe . Wystarczy tylko w szczelnym pudełku
mieć przygotowaną panierkę z sezamu , potłuczonych płatków kukurydzianych i mielonej
papryki .  Ja nie marnuję niczego i polewam kartofle tłuszczem z podpieczonym sezamem ,
smakuje rewelacyjnie !

pierś kurczaka
mleko
sól , pieprz
panierka : pokruszone płatki kukurydziane
sezam
mielona papryka np . słodka , ostra (proporcje w/g upodobań)
olej słonecznikowy

Płaty piersi kurczaka solimy , pieprzymy , moczymy w mleku lub w wodzie a następnie
obtaczamy w panierce i układamy na patelni z rozgrzanym olejem , smażymy . Po kilku
minutach obracamy pierś kurczaka i smażymy z drugiej strony . Gotową chrupiącą pierś
kurczaka podajemy na ciepło do kartofli lub ryżu .

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz