Nie byłam do tej pory fanką hamburgerów ale moja rodzina lubi od czasu do czasu zjeść
bułę z "byczym " mięsem . Więc sprawiłam sobie patelnię do pieczenia hamburgerów .
Fajna sprawa ale ma jeden minus , patelnia do hamburgerów powinna być troszkę głębsza .
Upieczone kotlety są troszkę małe i tłuszcz , który wycieka z mięsa podczas pieczenia
potrafi chlapać na boki i to nie tylko w patelni . Ale mimo to polecam !
mięso wołowe
cebula
pomidory
ogórki np. octowe
ser
sól , pieprz
musztarda
bułki hamburgerowe
Z mięsa uformować małe kulki , ułożyć we wgłębieniach patelni , docisnąć wyżej pokazanym
na zdjęciu tłuczkiem i piec po kilka minut z każdej strony . Gdy mięso będzie już gotowe
doprawiamy pieprzem i solą . Wcześniej doprawione mięso traci swój wyjątkowy , szlachetny
smak , upodobniając się do mięsa wieprzowego . Bułki hamburgerowe rozcinamy i smarujemy
musztardą ( wcześniej można je podpiec ). Następnie nakładamy do wnętrza bułki , co nam
smakuje lub co mamy w lodówce . Jeszcze raz całość podpiekamy do momentu rozpłynięcia się
sera i podajemy ciepłe .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz