wtorek, 6 sierpnia 2013

Owocowe crumble


Jest teraz dostęp do wielorakich odmian owoców , goście przyszli niespodziewanie i
trzeba coś podać do kawy . W zamrażalniku wcześniej zrobiona kruszonka , pierwsza
myśl - crumble z lodami waniliowymi ! Efekt zawsze ten sam - rewelacja !

borówka amerykańska
śliwki węgierki
ciemne winogrona
brzoskwinie
Kruszonka : 30 g miękkiego masła , 20 g mąki razowej pszennej , 20 g płatków owsianych ,
40 g cukru trzcinowego lub białego , ewentualnie 30 g wiórków kokosowych , drobno
pocięte orzechy

Wkładamy po kilka owoców do kokilki , przesypujemy odrobiną cukru trzcinowego ,
pamiętamy o usunięciu pestek ! Następnie wierzch owoców obficie posypujemy
kruszonką . Wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 - 200 stopni na 25 - 30 minut .
Podawać z gałką lodów waniliowych .

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz